Aktiviteter

Exteriör och anatomikurs med fokus på Flatcoated Retriever

Plats: Djurkliniken Umeå

Tid:  Lördag 30 okt kl 9.00-15.00

Kostnad: 500kr

Instruktörer: Lena Hägglund, Exteriör domare och Uppfödare kennel O´flanagan
Lina Kärft, GK leg. sjukgymnast, leg DSS

Flatcoated retriever klubben Västerbotten bjuder in till ett otroligt intressant kurstillfälle att få lära sig mer om Flatcoateds exteriör och hundars anatomi. Tillsammans med Lena Hägglund och Lina Kärft finns nu möjlighet att lära sig mer om detta. Under kursdagen kommer vi bland annat gå igenom teori och jobba i grupper med hands-on arbete där vi tillsammans känner igenom olika hundar. Lena Hägglund har mångårig erfarenhet av inte bara Flatcoated Retrieverns exteriör och anatomi utan även andra raser från alla hennes år som utställnings domare och uppfödare under prefixet kennel O´flanagan. Lina Kärft har som Godkänd leg. Sjukgymnast och leg. Djursjukskötare även hon mycket god kunskap och förståelse av hundens anatomi, exteriör och rehabilitering. I kursen ingår även Flatcoated Retrieverns Raskompendium (2015) samt att vi bjuder på fika under dagen. Paus kommer under dagen tas för lunch så ta gärna med något att äta då. Kursen är öppen för FRKs medlemmar och anmälan är bindande.

Anmälan görs på mail till Victoria Ekenberg på ekenbeerg@live.se. Sista datum för anmälan är fredag den 22e oktober. I anmälan ange namn, tel. nr, mailadress, ev. allergier samt medlemsnummer i FRK. Betalningen ska vara oss tillhanda inann kurstillfällets start. Betalningsinfo skickas ut tillsammans med bekräftelse på anmälan.

Vi önskar att alla är fortsatt försiktiga gällande covid -19, vid ev. sjukdom eller förkylnings symptom förväntas du stanna hemma.

 

 

__________________________

Öppna Träningar i Umeå med omnejd för FRKs medlemmar – Utomhus

På tisdag den 2/3 kl 19.00 drar vi igång årets gemensamma öppna träningar med FRK Västerbotten. Träffarna är gratis för medlemmar och vi planerar att ses utomhus varannan vecka för att under gemensamt ansvar träna tillsammans. Ingen instruktör finns alltså på plats men vi hjälps såklart gärna åt. Vi räknar med at hålla på ca 1h per tillfälle, men du väljer såklart själv hur länge du är med. Dessa träffar planeras till tisdagar varannan vecka med start den 2/3 2021 (udda veckor). Tema och plats meddelas på hemsida och facebook inför varje tillfälle.

Hoppas vi ses!

Kom ihåg att vi fortsatt är noga med att hålla avstånd till varandra för att undvika smittspridning.

 

 

Är du intresserad av avelsarbete, rasens uppföljning, nuläge och framtida mål hos Flatcoated retrievern?

Missa då inte att lyssna på detta trevliga Webbinar om det nya svenska RAS dokumentet för FLAT.

Följ då nedanstående länk och fyll i anmälningsformulär för att anmäla till webbinarium den 21 mars kl.19, där Karin Friberg, avelsansvarig i FRK, kommer att presentera RAS 2020-2024.

 

Hoppas vi blir många intresserade!

http://www.frkmittsvenska.se/aktiviteter/21-mars-webbinarium-om-ras/anm%C3%A4lan-till-webbinarium-om-ras-45078090?fbclid=IwAR3EWwy_xYnax1SpY-FL-D4trGHQLrUs1sXKNVp9mFm37i1b8uEboXPI2wI