Aktiviteter

Apporteringskurs – Grundkurs

Välkommen på kurs i apportering tillsammans med FRK Västerbotten! Vid 4 tillfällen träffas vi för att träna och lära oss om apportering. Detta är ett ypperligt tillfälle att komma igång med träningen inför 2022 Flatmästerskap som hålls i Umeå. Instruktör kommer att vara duktiga Lena Lundmark. Lena har haft flat i 30 år, tränat och startat i alla klasser på jaktprov (b-prov). Hon är även WT-domare samt utbildad instruktör via SSRK. Kursen kommer hålla till i trakterna kring Umeå.
Förkunskapskrav: komma på inkallning, apporteringslust
Max 6 deltagare (flattar har förtur).
Datum: 8/5, 22/5, 5/6, 19/6 (alla lördagar), kl. 10-13.
Tider: kl 10-13.
Kostnad: 650kr
Anmälan görs till Victoria Ekenberg på Mail: ekenbeerg@live.se
Sista datum för anmälan är den  2a maj.
*Vid anmälan ange ditt namn, hundens namn, hundens ålder, erfarenhet samt medlemsnummer i FRK. Betalningsinfo skickas med bekräftelsen på anmälan. Först till kvarn gäller men flatcoated retrievers har förtur övriga SSRK aser välkomna i mån av plats!
*Anmälan till kursen är bindande och man betalar in kursavgiften när man fått sin plats på kursen bekräftad. Kursavgiften återfås endast vid uppvisande mot veterinärintyg eller läkarintyg. Betalningsinfo skickas med bekräftelsen på anmälan.
Under kursens gång så tänker vi såklart på att följa folkhälsomyndighetens rekommendationer, hålla avstånd till varandra, personer tillhörande riskgrupper bör ej deltaga samt att alla som deltar ska vara symptomfria.

Välkomna!

______________________

Letar du roliga aktivieter för dig och din hund?

Söndagen den 25e april träffas FRK Västerbotten i Varuträsk, Skellefteå för att träna och lära oss mer om viltspår. (Vid fler än 6 anmälda kan starten dels upp i två grupper med olika starttider). Under dagen kommer vi att gå igenom grunderna i viltspårarbete samt spårträning för att sedan tillsammans testa på ett enklare spår anpassat efter din och hundens kunskapsnivå. Både gammal som ung hund är välkommen att delta.
Ta gärna med något att sitta på, fika, samt kläder efter väder. Till spårarbetet är det bra om hunden har en sele eller ett ”fast halsband” (ej stryp).
Medlemmar i FRK har förtur men alla inom annan rasklubb tillhörande SSRK är välkomna i mån av plats.
Anmälan till prova på dagen görs senast måndagen  den 19 april  till Victoria Ekenberg på ekenbeerg@live.se
I anmälan, ange ditt och hundens namn, medlemsnummer och ras, samt vilken erfarenhet ni har av viltspår eller annat spårarbete. Anmälan är bindande.
Anmälan görs så att vi kan planera och förbereda spåren. Ytterligare info om samligsplats och tid skickas ut i bekräftelsen till de anmälda.
Prova på dagen kostar, 100kr vilket betalas på plats, SWISH eller kontant.
Under dagen så tänker vi såklart på att följa folkhälsomyndighetens rekommendationer, hålla avstånd till varandra, personer tillhörande riskgrupper bör ej deltaga samt att alla som deltar ska vara symptomfria.

Välkomna!

 

_______________________

Öppna Träningar i Umeå med omnejd för FRKs medlemmar – Utomhus

 

På tisdag den 2/3 kl 19.00 drar vi igång årets gemensamma öppna träningar med FRK Västerbotten. Träffarna är gratis för medlemmar och vi planerar att ses utomhus varannan vecka för att under gemensamt ansvar träna tillsammans. Ingen instruktör finns alltså på plats men vi hjälps såklart gärna åt. Vi räknar med at hålla på ca 1h per tillfälle, men du väljer såklart själv hur länge du är med. Dessa träffar planeras till tisdagar varannan vecka med start den 2/3 2021 (udda veckor). Tema och plats meddelas på hemsida och facebook inför varje tillfälle.

 

Planerade datum:

Tisdag 2/3, 19:00

Tisdag 16/3 19:00

Tisdag 30/3 19:00

Tisdag 13/4 19:00

Tisdag 27/4 19:00

Tisdag 11/5 19:00

Tisdag 25/5 19:00

Tisdag 8/6 19:00

Tisdag 22/6 19:00

Tisdag 6/7 19:00

 

Hoppas vi ses!

Kom ihåg att vi fortsatt är noga med att hålla avstånd till varandra för att undvika smittspridning.

 

 

Är du intresserad av avelsarbete, rasens uppföljning, nuläge och framtida mål hos Flatcoated retrievern?

Missa då inte att lyssna på detta trevliga Webbinar om det nya svenska RAS dokumentet för FLAT.

Följ då nedanstående länk och fyll i anmälningsformulär för att anmäla till webbinarium den 21 mars kl.19, där Karin Friberg, avelsansvarig i FRK, kommer att presentera RAS 2020-2024.

 

Hoppas vi blir många intresserade!

http://www.frkmittsvenska.se/aktiviteter/21-mars-webbinarium-om-ras/anm%C3%A4lan-till-webbinarium-om-ras-45078090?fbclid=IwAR3EWwy_xYnax1SpY-FL-D4trGHQLrUs1sXKNVp9mFm37i1b8uEboXPI2wI