Aktiviteter

Letar du roliga aktiviteter för dig och din hund?

Letar du roliga aktiviteter för dig och din hund?
Lördagen den 10oktober träffas FRK Västerbotten i Skellefteå för att träna och lära oss mer om viltspår. (Vid fler än 6 anmälda kan starten dels upp i två grupper med olika starttider). Under dagen kommer vi att gå igenom grunderna i spårarbete samt spårträning för att sedan tillsammans testa på ett enklare spår anpassat efter din och hundens kunskapsnivå. Både gammal som ung hund är välkommen att delta.
Ta gärna med något att sitta på, fika, samt kläder efter väder. Till spårarbetet är det bra om hunden har en sele eller ett ”fast halsband” (ej stryp).
Medlemmar i FRK har förtur men alla inom annan rasklubb tillhörande SSRK är välkomna i mån av plats. Medlemskap i någon av klubbarna krävs.
Anmälan till prova på dagen görs senast söndagen den 27 sep till Victoria Ekenberg på ekenbeerg@live.se
I anmälan, ange ditt och hundens namn, medlemsnummer och ras, samt vilken erfarenhet ni har av viltspår eller annat spårarbete. Anmälan är bindande.
Anmälan görs så att vi kan planera och förbereda spåren.
Prova på dagen kostar, 100kr vilket betalas på plats, SWISH eller kontant.
Under dagen så tänker vi såklart på att följa folkhälsomyndighetens rekommendationer, hålla avstånd till varandra, personer tillhörande riskgrupper bör ej deltaga samt att alla som deltar ska vara symptomfria.
Välkomna!

———————————————–

Apporteringskurs – med sikte mot WT

Välkommen på kurs i apportering tillsammans med FRK Västerbotten! Vid 4 tillfällen träffas vi för att träna apportering med sikte mot start på WT. Instruktör kommer vara duktiga Lena Lundmark. Lena har haft flat i 30 år, tränat och startat i alla klasser på jaktprov (b-prov). Hon är även WT-domare samt utbildad instruktör via SSRK. Kursen kommer hålla till i trakterna kring Umeå.
Förkunskapskrav: hunden ska kunna apportera (med viss hjälp).
Max 6 deltagare (flattar har förtur).
Datum: lördag 22/8, lördag 5/9, söndag 20/9, söndag 4/10.
Tider: kl 10-13.
Kostnad: 650kr
Anmälan görs till Victoria Ekenberg på Mail: ekenbeerg@live.se
Sista datum för anmälan är den 17 augusti.
*Vid anmälan ange ditt namn, hundens namn, hundens ålder, erfarenhet samt medlemsnummer i FRK. Betalningsinfo skickas med bekräftelsen på anmälan. Först till kvarn gäller men flatcoated retrievers har förtur övriga raser välkomna i mån av plats!
*Anmälan till kursen är bindande och man ska betala in kursavgiften när man fått sin plats på kursen bekräftad. Kursavgiften återfås endast vid uppvisande mot veterinärintyg eller läkarintyg. Betalningsinfo skickas med bekräftelsen på anmälan.
Under kursens gång så tänker vi såklart på att följa folkhälsomyndighetens rekommendationer, hålla avstånd till varandra, personer tillhörande riskgrupper bör ej deltaga samt att alla som deltar ska vara symptomfria.

Välkomna!