Domarpresentation

Jag heter Katja Korhonen och kommer från norra Finland, Oulu. Jag är en mycket aktiv hundmänniska. Min historia inom hundhobbyn började 1985 när min familj adopterade en vuxen räddad samojed under min barndom. Jag fick min första egna samojed år 1990, och den hunden blev grunden för mitt avelsarbete. Jag har fött upp 12 samojedkullar.
Min första Flatcoated Retriever kom in i mitt liv år 2000 från kenneln Toffedreams, vilket startade min historia med Flatcoats. Jag har ägt 6 Flatcoated Retrievers och följt rasen mycket noggrant. Jag har även försökt att avla dem, men har aldrig fått några kullar. Idag har jag två hanar av rasen Flatcoated Retriever, en samojed och en finsk stövare hemma.
Jag började döma hundar år 2007, och den första rasen jag dömde var samojed. Kort efter det fick jag licens att döma Flatcoated Retrievers. Nu kan jag döma olika raser i FCI-grupperna 4, 5, 6, 7, 8, och från och med i år även grupp 1 och 10. Jag har dömt högkvalitativa Flatcoats i Finland, Sverige och Norge.
Jag ser fram emot att få se många fina Flatcoats i min ring på denna utställning.
Katja